Färga hemma eller gå till frisören?

Att skaffa rätt hårfärg behöver inte vara så svårt som man kan tro, ibland kan det bli riktigt bra resultat då man färgar håret själv. En regel du bör följa är att hålla dig till färger som passar din hudton och bestämma om du vill ha en hel jämn färg över hela håret eller slingor och effekter.

Att färga håret hemma kan gå otroligt fel, det kan bli missfärgningar, hår som bryts av och så vidare.  Men att gå till frisören och betala 1 000 till 1500 kronor var sjätte vecka för att färga sin utväxt kan för många bli för kostsamt.

I vissa fall bör du dock gå till en frisör för att få det resultat du vill. Här kommer några fall:

  • Om du ska färga hela ditt hår i en ny färg. Det kan vara väldigt svårt att veta vilken färg man ska välja och resultatet beror på vilken färg du har på ditt hår innan.
  • Om du har slingat hår. Att göra slingor på sig själv hemma är näst intill omöjligt. Här är det lätt att det blir olika tjocklekar på slingorna, prickigt i hårbotten och så vidare.
  • När du ska avfärga håret. Det är absolut inget du ska ge dig på själv hemma. Här kan det gå riktigt snett om man gör fel.
  • Om du ska ljusfärga ditt hår. Det här är lite svårt, det kan fungera bra på ofärgat/opreparerat hår. Men här spelar väteperoxiden en stor roll och det är lätt att håret blir i gul nyans om det ljusfärgas hemma.

I andra fall går det ofta helt ok att färga hemma istället hos frisören:

  • Om man har färgat hår sedan tidigare och bara behöver fylla på utväxten. Ibland kan du få hjälp och köpa rätt färg hos din frisör så att du vet att resultatet blir bra.
  • Om man vill förbättra sin nuvarande färg med en toning för att ge mer färg och glans. Här är det också bra att köpa färgen hos sin frisör för att få hjälp med en ton som passar.
Hoppas att några av dessa råd hjälp dig att veta hur just du ska göra med ditt hår.

 

Det här inlägget postades i Frisör. Bokmärk permalänken.