Hårmodet från 20- till 80-talet

Hårmodet har förändrats genom tiderna och vi tänkte här ta upp några av de mest populära under en del av 1900 talet.

Redan under 20 talet så var det modernt att skapa vågor i håret. Det delades först så att det blev sidbena sedan gjorde man håret vågigt genom att använda sig av hårklämmor och gele eller mousse. Under 50 talet så kom sedan Pompadour eller Ducktail där man likt Elvis Presley skapade volym i luggen och hade håret tight kammat bakåt längst med sidorna. För damerna kom The Pixie där man klippte sig kort.

Under slutet 50 till början 60 talet blev det populärt med längre hår igen. Här kom Beehive som fixades med mängder av hårspray och många gånger även med löshår för att få formen som en bikupa, det vill säga avlång och hög. Kallas även som The B-52 i USA. 60 talet bjöd också på The Beatles som satte nytt mode i både klädsel och frisyrer och den tidigare Beehiven blev till en Bouffant hos kvinnorna.

Under 70 talet så kom dreadlocks och det lite lockigare långa håret likt Farah Fawcett tog över den kvinnliga stilen, även hockeyfrillan gjorde sin debut och sträckte sig in över 80 talet. Här skapades frisyrer som aldrig förr, en del bättre och en del sämre, alla ville ha lockar och permanenten blev stor i världen.

Det här inlägget postades i Frisör. Bokmärk permalänken.