Hårtrender våren 2013

I vår känns det som om det är många olika trender och frisyrer som funkar, allt från ren kammade knutar till slarviga uppsättningar. Det är bara fantasin som sätter gränserna för hur du vill att ditt hår ska se ut i vår.

En trend som fortfarande består är flätor, i alla möjliga utföranden. Denna frisyr är väldigt praktisk för den med lite längre hår. Känner du inte för att tvätta, föna och styla håret på morgonen innan skolan eller jobbet kan du istället fläta håret. Här funkar allt från klassiska tre bens flätor till inbakade eller fiskbensflätor. Ditt hår kommer genast att se fräscht ut, som om du har gjort en kreativ frisyr och tänkt till.

Här kommer några tips på hur du kan lyckas med din flätning på bästa sätt:

  •  Alla slags flätfrisyrer sitter bättre i hår som inte är helt nytvättat. Har du ändå precis hoppat ur duschen, sätt i lite mousse eller någon annan produkt som ger hårstråna stadga. En föncrème med volymgivande egenskaper kan vara bra.
  •  Dela in håret i flera olika sektioner, beroende på vilken ty av fläta du vill ha. Håll ordning på de olika sektionerna med hjälp av hårklämmor, det underlättar det strukturella arbete som frisyren kräver.
  •  Snyggast resultat får du om du flätar håret på hjässan i en tjock, gärna inbakad, fläta, det ger frisyren en fin form redan från början. Tupera håret lätt och fläta sedan den inbakade flätan antingen åt höger eller vänster, ner mot öronen. När du är klar, fäst flätan bak i nacken. Att få flätan snygg bak i nacken kan vara lite knepigt, ta antingen hjälp av en bra spegel eller be någon om hjälp.
  •  När du känner dig färdig med flätan, se till att frisyren har den form som du vill ha och kontrollera noga att du inte kan se några flätavslutningar/hårnålar. Använd så många hårnålar du behöver och fixera sedan hela frisyren med hjälp av en spray med spray.

En look som många designers och frisörer visat på olika visningar för våren 2013 är beachlooken. För att skapa denna look krävs mycket mousse och vax. Dränk håret i stora mängder muosse och jobba sedan med vax på topparna. Tänk att håret ska se blött och lite smutsigt ut!

Det svenska modeundret Elin Kling är en tjej som 2013 låtit lockarna falla. Och fler väntas göra detsamma, spår amerikanska Cosmopolitan. Denna frisyr är längre än en traditionell bob och alla tenderar att passa i den. Denna frisyr är dessutom lätt att styla, krama i lite volymmousse eller spraya i lite saltvattensspray för att skapa några subtila vågor. Mer än så behövs inte! En ytterligare bonus med denna frisyr är att ett kortare hår framhäver ditt ansikte. Så vill du vara het i vår och gå i Elin Klings fotspår, klipp av längderna och framhäv ditt ansikte du med.

Det här inlägget postades i Frisör. Bokmärk permalänken.