Manlig hårvård

När man säger manlig hårvård menar man främst den delen som kvinnor inte har, eller åtminstone inte har i samma utsträckning: ansiktshåret.

Alla som antingen har skägg och mustasch eller bara känt på någon annans är nog medveten om att det inte alls känns som håret som växter ovanpå huvudet, inte ens om man jämför det på en och samma person. Detta beror på att det faktiskt är två olika typer av hårväxt så det är ju inte undra på att det faktiskt finns produkter speciellt framtagna för att vårda denna typ av hår.

Även om många idag väljer att spara ut skägget, det har ju blivit något av en trend, är det fortfarande många som rakar sig och till detta har det ju sedan länge tillbaka funnits verktyg och produkter speciellt för detta syfte. Man kan gå ganska långt tillbaka och ändå hitta rakknivar och raklödder, men idag finns det även andra produkter som gör ett riktigt bra jobb att underlätta rakningen. En sådan är rakolja, som precis som raklödder är till för att mjuka upp skägget men även skapar en bra yta för de vassa rakbladet att glida över.

För alla som dock odlar sitt skägg betyder inte det att man inte behöver tänka på hårvården, det är om något ännu viktigare att man gör detta. Med produkter för skägg och mustasch kan man hålla det i bättre skick, det är både mer hälsosamt och ser bättre ut när man vårdar det rätt. Produkter som skäggolja mjukar upp skägget och gör det därför mer lätthanterligt, som en bonus kommer det dessutom få en fylligare framtoning och dofta härligt. Det finns dessutom speciella mustasch- och skäggborstar och kammar som man kan använda vid styling och liknande.

Det här inlägget postades i Tips. Bokmärk permalänken.