Platta håret

När det kommer till hårplattning finns det en hel del man måste veta om för att resultatet ska bli bra och för att utförandet inte ska slita alltför mycket på håret. Du behöver bland annat en bra plattång, gärna någon produkt som skyddar håret och se till så att det är både torrt och rent innan du börjar.

Alla som inte haft turen att födas med ett naturligt rakt hår och som velat åstadkomma den looken rent frisyrmässigt, har någon gång behövt att platta sitt hår. De som har testat på detta vet att det inte bara är en dans på rosor. Det krävs helt enkelt bra utrustning och produkter, samtidigt som man måste lära sig rätt sorts teknik, för att nå riktigt goda resultat.

Du bör tänka på att ha ett rent och nytvättat hår som fått en ordentlig chans att torka innan du sätter igång med att platta håret. Plattar du ett vått hår ökar slitaget på håret markant, något som du verkligen bör undvika.

Det krävs dessutom att du har en välfungerande plattång av något känt märke, som bland annat garanterar rätt sorts värme under utförandet. Tänger med keramiska plattor är extra bra på att jämt fördela värmen och därför föredrar många användare denna typ av plattång. Plattänger med jonisering ser till att håret blir glansigt vackert och du slipper även den negativa biten med att håret annars kan upplevas som lätt statiskt.

För att skydda håret ytterligare under plattningen så kan det vara bra att använda någon form av värmeskyddande produkt. Här skiljer sig vilken produkt du bör använda sett till din hårtyp. Förutom att skydda håret hjälper produkten även till att forma håret och underlättar på så vis processen. Tänk dock på att produkter till viss del fastnar på tången, så rengör den gärna då och då för fortsatt bästa resultat.

 

Det här inlägget postades i Tips. Bokmärk permalänken.