Sköt om löshåret

Precis som med håret man själv odlar är det viktigt att sköta om sitt löshår för att det ska hålla och vara så vackert som möjligt. Här kommer några användbara tips på hur man gör detta.

Det finns en rad olika redskap som hjälper skötseln av löshåret och det kan vara en bra idé att läsa igenom allt här och sedan titta igenom vad man har tillgängligt hemma. Det kan hända att en eller annan sak bör införskaffas.

Första tipset är att tvätta bara håret två gånger i veckan. Hår är som skörast när det är blött, och det gäller både det egna och löshåret. Och tvätta för den delen aldrig håret upp och ned. det gör aldrig saken bättre. Det kan också var en idé att går den balsamlösa vägen genom att använda en leave-in spray då man kan vara säker på att man inte får balsam på fästena.

Sedan kommer man även behöva lära sig hur man undviker och hanterar trassel. Detta är inget som helt går att undvika, men för personer som rör sig mycket i sömnen kan det till exempel vara bra att sätta upp en lös hästsvans långt nere i nacken innan man går och lägger sig. Se även till att alltid borsta håret innan läggdags.

Emellanåt är det även bra med en liten koll hos en professionell, så försök boka in ett besök hos frisören ungefär var tredje vecka bara för att låta dem se till så allt fortfarande sitter som det ska. Detta är något man kan göra i samband med en styling eller liknande.

Slutligen måste man även vänja sig vid att löshår alltid kommer att se bäst ut när det stylas och fixas till. Löshår är många gången det perfekta sättet att uppnå önskade resultat, men det kommer inte utan tid och arbete.

Det här inlägget postades i Tips. Bokmärk permalänken.