Tips för längre hår

Det är inte alla förunnat att ha ett långt hår. Inte allas hår växer snabbt heller. Hur fort ditt hår växer kan bero på en rad olika faktorer.

Bland annat har generna stor betydelse hur fort håret växer men det kan också vara hormonellt betingat eller som problem med sköldkörteln. Undernäring kan vara en annan orsak till att håret inte växer. Undernäring kan uppkomma genom för hård träning, snabba bantningskurer samt brist på järn och protein. Därför är det ytterst viktigt att äta rätt och sköta sina måltider.

Undvik att slita på håret i onödan. Använd alltid värmeskydd innan du stylar med stylingverktyg med värme. Dra ner på slingningar, blekningar och färgningar under ett år för att skona håret. Låt håret självtorka och frottera inte ett blött hår, utan kläm ur väta. Ha inte håret uppsatt i strama uppsättningar och borsta/kamma håret varsamt.

Håret går igenom tre faser. Växt fasen, vilofasen som normalt är tre till fyra månader och tills sist fasen då hårstrået släpper från hårsäcken. Alla hårstrån befinner sig inte i samma fas samtidigt, som tur är.

Vårda ditt hår rätt, inifrån och ut

Det finns en rad saker du kan tänka på så att du får ett friskt hår och därigenom en bra hårväxt. På Veckorevyn.com tipsar de om några saker du kan göra och tänka på för att främja hårväxt.

  1. Tänk över din inre hälsa och hur du mår. Kanske en hälsoundersökning kan vara en god idé för att utesluta medicinska orsaker?
  2. Ät bra mat.
  3. Stressa inte. Träna och gå på yoga för att på så sätt hålla koll på stressnivån
  4. Ge håret vitaminer, B-vitamin är bra för hår, hud och naglar.
  5. Ät ofta. Börja med frukost och fortsätt äta ofta under dagen, så talar du om för kroppen att näringen räcker till hela kroppen.
  6. Gör hårmask som främjer hårbotten en gång i veckan.
  7. Fuktbomba håret och hårbotten.
  8. Massera hårbotten för ökad cirkulation till hårsäckarna.
  9. Toppa håret. Det främjar inte tillväxten, men de kluvna hårtopparna kryper inte uppåt och håret blir mer hälsosamt.

Om du inte orkar vänta

Det kan ta tid innan det märks en förändring i håret efter att du har ändrat din kost och livsstil. Orkar du inte vänta på resultatet och det långa håret finns det andra lösningar. Hos http://pozehair.se/ kan du hitta snygga löshår till bra priser. De har både syntetiskt och äkta löshår i hög kvalitet.
Tänk på att vårda dina extensions väl, med anpassade borstar och produkter, så håller de längre.

Det här inlägget postades i Frisör. Bokmärk permalänken.